США ввели санкції проти ватажків і посередників ІДІЛ та Аль-Каїди на Мальдівах

США ввели санкції проти ватажків і посередників ІДІЛ та Аль-Каїди на Мальдівах

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оголосив про введення санкцій проти двох десятків фізичних осіб та близько трьох десятків компаній, які забезпечували підтримку та діяльність ІДІЛ і аль-Каїди на Мальдівах.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США, оприлюдненому в понеділок, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC ввів санкції проти ключових лідерів та фінансових посередників ІДІЛ і Аль-Каїди на Мальдівах, в тому числі, проти двадцяти оперативників ІДІЛ, ІДІЛ-Корасан (ІДІЛ-К) і бойовиків Аль-Каїди»,- зазначається в повідомленні.

Крім того, обмеження запроваджені проти 29 компаній, пов’язаних із зазначеними особами, які мають зв’язки із терористами на Мальдівах, а також із ватажком ІДІЛ-К Мохамадом Аміном, проти якого діють санкції США з 2019 року. Повідомляється також, що кілька осіб, внесених до списку, причетні до планування та здійснення нападів на журналістів.

Читайте також: У Сирії літак РФ пошкодив американський дрон, що виконував завдання проти ІДІЛ

Як повідомляв Укрінформ, 27 липня уряд США запровадив санкції проти головного фінансиста ІДІЛ у Сомалі, щоб порушити здатність ІД отримувати, зберігати й переміщувати кошти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-