Екоактивісти облили «кров’ю» олімпійські кільця в Парижі

Екоактивісти облили «кров’ю» олімпійські кільця в Парижі

Фото
Укрінформ
Екологічні активісти з асоціації «Youth for Climate» («Молодь за клімат» з англійської - ред.) забризкали фальшивою кров’ю олімпійські кільця, встановлені в центрі Парижа, в знак засудження «екологічних та соціальних наслідків» організації Олімпіади 2024 у Парижі.

Як повідомляє Укрінформ, про це передає Le Parisien.

«Рівно через рік відбудуться Олімпійські ігри. Побудовані ціною людських життів, руйнівні для довкілля та суспільства, чи справді це той спорт, якого ми хочемо?» - заявили в асоціації.

За словами активістів, метою акції було «символічно засудити людські, екологічні та соціальні втрати від Паризької Олімпіади».

Як передає Le Figaro, в асоціації засуджують «жахливе забруднення» довкілля через Олімпійські ігри-2024, які призведуть до «1,56 мільйона тонн» викидів у CO2-еквіваленті.

Вони також критикують «смерті на будівельних майданчиках» та «посилений нагляд» за населенням внаслідок проведення Олімпіади.

Зазначається, що Президент Франції Еммануель Макрон заявив у середу, що Франція «безумовно буде готова» прийняти Олімпіаду, визнавши при цьому «організаційні труднощі» з проживанням, транспортом і безпекою.

Читайте також: МОК не запросив Росію і Білорусь на Олімпіаду в Парижі

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство молоді та спорту України дозволило українським спортсменам брати участь у змаганнях, на яких атлети з Росії та Білорусі виступають під нейтральним прапором.

Заборона українським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях разом з росіянами та білорусами почала діяти наприкінці березня.

Раніше у Франції заявили, що участь російських та білоруських спортсменів у ОІ-2024 можлива лише за сурового нейтралітету.

Фото: LP/Arnaud Journois

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-