У Росії за «замах на підпал» військкомату засудили трьох осіб

У Росії за «замах на підпал» військкомату засудили трьох осіб

Укрінформ
Другий окружний військовий суд у Москві засудив до ув'язнення на строк від 6 до 13 років трьох мешканців Виборга Ленінградської області «за замах на підпал військкомату».

Про це повідомляє ТАСС, передає Укрінформ.

Фігурантів заарештували у вересні минулого року. Як зазначається, свій задум засуджені Євген Лагойда, Ельдар Воскресенський та Юрій Загурських не виконали: прийшовши до військкомату, вони побачили охоронця та поїхали.

Проте суд визнав Лагойду та Воскресенського винними у замаху на теракт та засудив до 6 та 13 років позбавлення волі відповідно. Загурських визнано винним в організації терористичної діяльності та засуджено до 11 років позбавлення волі. Перші три роки вони мають провести у в'язниці, решту – у колонії суворого режиму.

Справи Лагойди та Загурських розглядалися в особливому порядку, вони визнали провину та уклали досудову угоду. Воскресенський провину не визнав і стверджував, що приїхав до військкомату відраджувати Лагойду.

Читайте також: У Росії до 16 років засудили «колишнього бійця батальйону «Айдар»

У травні до 11 років позбавлення волі вже був засуджений мешканець Виборгу, який, за версією ФСБ, намагався підпалити той самий військкомат.

Як повідомлялося, після повномасштабного російського вторгнення в Україну по всій Росії відбувалися підпали військкоматів, відділів поліції, будівель міських адміністрацій та приймалень "Єдиної Росії". На цей час відомо про майже сотню спроб підпалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-