У Греції зводять паркан на турецькому кордоні для перешкоджання нелегальній міграції

У Греції зводять паркан на турецькому кордоні для перешкоджання нелегальній міграції

Укрінформ
У грецькому регіоні Еврос розпочалися роботи зі зведення 35-кілометрової огорожі на кордоні з Туреччиною для запобігання проникнення нелегальних мігрантів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Greece City Times.

Роботи здійснюватимуть компанії TERNA та Intrakat відповідно до підписаного контракту на будівництво у березні за присутності прем’єра Кіріакоса Міцотакіса. На зведення нового відрізку огорожі поблизу грецького селища Корнофолія, яке межує з Туреччиною, планують витратити понад 99 мільйонів євро.

Читайте також: З моря поблизу Тунісу врятували більше сотні мігрантів

Наразі проводяться підготовчі роботи, такі як очищення та формування територій поблизу набережної та берега річки Еврос.

Протягом будівництва здійснюватиметься патрулювання армією та прикордонною службою для запобігання проникненню нелегальних мігрантів до Греції, йдеться у повідомленні.

Новий паркан буде заввишки п'ять метрів, тоді як зацементують його у землю на шість метрів. Також прикордонна з Туреччиною територія включатиме сім протибалістичних броньованих кабін та шлагбауми.

Читайте також: Щонайменше 289 дітей загинули, намагаючись перетнути Середземне море у 2023 році – ООН

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці червня Польща завершила будівництво огорожі на кордоні з Білоруссю завдовжки понад 186 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-