Паводки у Південній Кореї забрали понад 20 життів

Паводки у Південній Кореї забрали понад 20 життів

Укрінформ
Унаслідок злив, що вже три дні поспіль вирують у Південній Кореї, та викликаних ними зсувів ґрунту, загинуло вже 22 людини й 14 зникли безвісти.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters.

Зазначається, що по всій країні понад 4700 людей було евакуйовано й в одному із водосховищ на півночі країни вода піднялася вище рівня греблі, спричинивши підтоплення. “Накази на евакуацію, оголошені органами місцевого самоврядування, у різні періоди стосувалися понад 7000 людей”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Кількість загиблих від повені в Індії перевищила сотню

За даними метеорологів, зливи триватимуть на Корейському півострові і в неділю, тож кількість жертв та руйнувань може зрости.

На території країни було тимчасово припинено рух повільних поїздів та деяких маршрутів швидкісного залізничного сполучення через підтоплення залізниці, зсуви ґрунту та падіння на колію каміння.

“Ввечері п’ятниці повільний поїзд зійшов з колії, коли через зсув ґрунту на залізницю потрапило каміння й пісок в провінції Північний Чунгчеонг. Водій отримав травми, але на борту не було пасажирів”, - стверджує Reuters.

Читайте також: Паводки у Ірані забрали щонайменше сім життів

Прем’єр-міністр Південної Кореї провів у суботу засідання уряду й закликав армію активно долучатися до рятувальних операцій, допомагаючи державним службам із мобілізацією обладнання й робочою силою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-