Поліція Швеції дозволила спалити Біблію і Тору на акції протесту

Поліція Швеції дозволила спалити Біблію і Тору на акції протесту

Укрінформ
Поліція Стокгольма заявила, що дала дозвіл на акцію протесту чоловікові, який має намір спалити Біблію та Тору біля посольства Ізраїлю у Швеції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Чоловік, який подав заявку на акцію протесту, виявив бажання спалити Тору і Біблію біля посольства Ізраїлю у відповідь на спалення Корану, яке минулого місяця вчинив поблизу мечеті у Стокгольмі іммігрант з Іраку.

Поліція Стокгольма погодила акцію, в якій візьмуть участь троє людей. Вона відбудеться біля ізраїльського дипломатичного відомства у суботу о 14:00 за київським часом.

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог, який раніше засудив дозвіл Швеції на спалення Корану, сказав, що «його серце розбите» через те, що подібна доля чекає на Тору - священну книгу юдеїв.

Читайте також: Папа Франциск засудив спалення Корану на акції у Стокгольмі

Своєю чергою міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен закликав офіційний Стокгольм запобігти спаленню Тори. А головний рабин країни Іцхак Йозеф попросив короля Швеції втрутитися у проведення запланованої акції.

Рада єврейських громад скандинавської країни теж висловила жаль з приводу рішення поліції дозволити протест, провівши паралель між спаленням єврейських книг із «погромами, вигнаннями, інквізицією та Голокостом».

У Швеції закони про богохульство були скасовані у 1970-х роках, тоді як право на проведення публічних зібрань захищене конституцією.

Читайте також: Влада Швеції може заборонити публічні спалення Корану

Як повідомляв Укрінформ, влада Швеції дала дозвіл на проведення демонстрації, під час якої біля мечеті у Стокгольмі спалили копію Корану. Це відбулося 28 червня – в день початку мусульманського свята Курбан-байрам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-