Папа Франциск засудив спалення Корану на акції у Стокгольмі

Папа Франциск засудив спалення Корану на акції у Стокгольмі

Укрінформ
Папа Франциск засудив спалення священної книги мусульман Корану на акції у столиці Швеції минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на інтерв'ю Папи Франциска.

"Будь-яка книга, що вважається священною, повинна поважатися, щоб поважати тих, хто в неї вірить. Я відчуваю гнів і огиду до цих дій", - сказав Папа Франциск в інтерв'ю одному з видань ОАЕ.

Він зазначив, що свобода слова ніколи не повинна використовуватися для того, щоб зневажати інших, і те, "що дозволяє це, відкидається і засуджується".

Як повідомлялося, минулого тижня у Стокгольмі чоловік розірвав і спалив Коран. Це викликало рішучий осуд з боку кількох держав, включаючи Туреччину, чия підтримка необхідна Швеції для вступу до військового альянсу НАТО.

Читайте також: У ЄС засудили акцію зі спаленням Корану у Швеції

Хоча шведська поліція відхилила кілька нещодавніх заявок на проведення демонстрацій проти Корану, суди скасували ці рішення, заявивши, що вони порушують свободу слова.

У неділю ісламське угруповання з 57 держав заявило, що необхідні колективні заходи для запобігання актам наруги над Кораном, а міжнародне право має бути використане для припинення релігійної ненависті, зазначає видання.

Як повідомляв Укрінформ, в уряді Швеції засудили спалення Корану біля головної мечеті Стокгольма, назвавши це «ісламофобським» актом.

Фото: ANSA/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-