Російські літаки переслідували в Сирії безпілотники США, які виконували місію проти ІДІЛ

Російські літаки переслідували в Сирії безпілотники США, які виконували місію проти ІДІЛ

Укрінформ
Російські винищувачі провели небезпечні маневри та скинули завади перед американськими ударними безпілотниками, які виконували місію проти цілей ІДІЛ у Сирії.

Про це заявив у середу представник ВПС США генерал-лейтенант Алексус Гринкевич, передає Укрінформ із посиланням на NBC News.

«Приблизно о 10:40 ранку за місцевим часом три американських безпілотники MQ-9 Reaper виконували місію проти цілей ІДІЛ у Сирії, коли три російських винищувачі почали заважати їм», - цитує телеканал слова американського генерала.

Він зазначив, що російські військові літаки поводилися «небезпечно та непрофесійно» під час взаємодії з авіацією США в Сирії.

«Всупереч встановленим нормам і протоколам, російські літаки скинули кілька сигнальних ракет з парашутами перед безпілотниками, змусивши наші літаки виконати маневри ухилення», - заявив Гринкевич.

Крім того, один із російських пілотів розмістив свій літак перед БПЛА та включив форсаж й таким чином зменшив здатність оператора безпечно керувати літаком.

Читайте також: Унаслідок російських авіаударів у Сирії загинули щонайменше 13 людей

«Ці події є ще одним прикладом непрофесійних і небезпечних дій російських військово-повітряних сил, які діють у Сирії. Це загрожує безпеці як американських, так і російських сил», - зауважив генерал.

Як повідомляв Укрінформ, у Пентагоні неодноразово заявляли, що підтримують з росіянами канали комунікацій в Сирії з метою уникнення інцидентів, зокрема, в повітрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-