Російські ліберали на Заході становлять більшу загрозу, аніж Путін – Ахмед Закаєв

Російські ліберали на Заході становлять більшу загрозу, аніж Путін – Ахмед Закаєв

Укрінформ
Так звані російські ліберальні опозиціонери, які перебувають на Заході, становлять більшу загрозу, аніж президент РФ Володимир Путін, бо своїми заявами про потенційні загрози розпаду країни дезорієнтують західну громадськість і насправді прагнуть зберегти Російську імперію.

Про це заявив прем'єр-міністр уряду Чеченської Республіки Ічкерія у вигнанні Ахмед Закаєв на пресконференції в Укрінформі на тему: «Деколонізація та майбутнє постросійського простору: криза відносин імперської метрополії та регіонів-колоній».

"Здебільшого всі так звані російські ліберальні опозиціонери, які сьогодні перебувають на Заході, становлять більшу загрозу, аніж Путін і його система, тому що стосовно Путіна і його системи світ зрозумів, хто вони такі. Але ті, хто сьогодні дезорієнтує Захід заявами, що якщо розпадеться РФ, то почнуться етнічні чистки і громадянські війни між її суб'єктами, а тому, щоб не допустити розповсюдження ядерної та хімічної зброї, треба замінити Путіна і зберегти Росію як імперію, ллють воду на млин путінської системи", - сказав Закаєв.

Він спрогнозував, що так звані російські опозиціонери ніколи не прийдуть до влади в Росії, "скільки б грошей вони сьогодні на Заході не витрачали і які б престижні міжнародні форуми не скликали".

"Ті гроші, які вони сьогодні платять західним лобістам за просування їхніх інтересів, - це гроші, зароблені на чеченській крові. Коли вбивали чеченський народ, вони ділили бізнеси і заробляли гроші. Використовуючи ці гроші, вони сьогодні хочуть зберегти імперію. Вони імперці. Ніякого стосунку до лібералів і демократів вони не мають. Вони дезорієнтують західну громадськість, щоб виробити невпевненість у необхідності демонтажу Росії як імперії", - переконаний прем'єр-міністр уряду Чеченської Республіки Ічкерія.

Читайте також: Президентка Грузії заявила про небезпеку через росіян, які втекли від мобілізації

Він також назвав штучно нав'язаними всі розмови про потенційні конфлікти між різними кавказькими народами Росії.

"Ніяких кровопролить, ніяких невирішуваних питань між цими народами немає і ніколи не було. Це створено штучно. Задовго до появи там московитів не було жодного випадку на Кавказі, щоб народи Північного Кавказу або Закавказзя воювали між собою. Немає в історії таких фактів. Оці так звані протистояння і протиріччя виникли тільки після появи на Кавказі Росії. Російська експансія закладала ці конфлікти, вони керувалися принципом "розділяй і володарюй", як і кожна імперія. Тому ніяких побоювань у мене щодо цього (можливих конфліктів - ред.) немає", - акцентував Закаєв.

Своєю чергою представник "Съезда народных депутатов" РФ Олексій Барановський додав, що "не існує ніякої російської ліберальної опозиції, є російські емігранти, які мешкають у Європі".

"Є лише одна опозиція - збройна, це "Легіон свободи Росії". Це справжня опозиція. І є "Съезд народных депутатов" РФ як політичне крило збройної опозиції. Саме "Легіон" і буде вирішувати долю Москви, а регіони вирішать свою долю самі. Тому я вважаю, що не треба звертати багато уваги на події, які проводять російські емігранти десь в Європі. Вони не є гравцями в цій ситуації", - зазначив Барановський.

Як повідомлялося, російський опозиціонер в еміграції Михайло Ходорковський під час спроби військового заколоту ПВК "Вагнер" закликав людей у Росії виходити на вулицю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-