Чисельність Компартії Китаю наблизилася до 100 мільйонів осіб

Чисельність Компартії Китаю наблизилася до 100 мільйонів осіб

Укрінформ
До лав владної Комуністичної партії Китаю станом на кінець 2022 року належали 98,041 мільйона осіб.

Про це з посиланням на дані організаційного відділу Центрального комітету КПК повідомляє Сіньхуа, передає Укрінформ.

Згідно з даними, оприлюдненими напередодні 102-ї річниці заснування КПК, кількість її членів порівняно з 2021 роком зросла майже на 1,33 мільйона, або на 1,4%.

На кінець 2022 року членами КПК були 29,3 мільйона жінок, що становить майже 30% від загальної чисельності партії. Представники етнічних меншин становлять 7,6%, або 7,4 мільйона осіб.

У лавах КПК перебувають 12,4 мільйона людей віком до 30 років, 11,5 млн віком від 31 до 35 років, 10,4 млн – від 36 до 40 років і приблизно по 9 мільйонів віком від 41 до 60 років.

Найчисельнішою віковою групою в КПК є ті, кому за 60, - таких у партії близько 27,4 мільйона.

При цьому КПК налічувала близько 5,1 мільйона організацій первинного рівня, що на 129 тисяч більше, ніж попереднього року.

У Китаї КПК має пріоритет при ухваленні державних рішень і визначенні державної політики. При цьому існує відповідність посад у державній владі посадам у КПК.

Читайте також: Минулоріч в Китаї зареєстрували найменше шлюбів за останні майже 40 років

Зокрема, особи з найвищого органу партійного керівництва, Постійного комітету політбюро ЦК КПК, обіймають найвищі пости в державі: генеральний секретар Компартії Сі Цзіньпін є головою КНР, друга особа в партії Лі Цян очолює уряд, третій за рангом у партійній ієрархії Чжао Лецзі – законодавчий орган Китаю, а міністрів призначають з-поміж членів Центрального комітету КПК.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Китаю Лі Цян упевнений, що цього року його уряду вдасться забезпечити зростання економіки на рівні близько 5%.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-