У Сербії суд звільнив з-під варти трьох косовських поліцейських

У Сербії суд звільнив з-під варти трьох косовських поліцейських

Укрінформ
Сербський суд постановив звільнити трьох косовських поліцейських, затриманих 14 червня на кордоні між двома країнами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

"Колегія без проведення судового розгляду Високого суду в Кралево підтвердила обвинувальний акт проти вищезгаданих підсудних і винесла рішення про припинення утримання підсудних під вартою", - йдеться в заяві суду.

Зазначається, що прокуратура раніше висунула обвинувачення трьом поліцейським у несанкціонованому виробництві, зберіганні, носінні та торгівлі зброєю і вибуховими речовинами.

Як повідомлялося, троє косовських поліцейських були затримані 14 червня сербськими силами, але офіційні представники Косова та Сербії називають різні місця арешту, звинувачуючи одне одного в незаконному перетині кордону.

Читайте також: Для зниження напруги між Косово і Сербією ЄС пропонує провести нові місцеві вибори

Зокрема, у Сербії заявили, що троє косовських албанців були заарештовані на її території, поблизу кордону з Косовом. Офіційні особи частково визнаного Косова наполягають, що поліцейських «викрали».

Цей інцидент стався на тлі сутичок у Косові між місцевою поліцією та учасниками акцій, які протестують проти приходу до влади мерів, що є етнічними албанцями, у районах проживання сербського населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-