Штати запровадили спецсанкції проти двох керівників ІДІЛ за сексуальні злочини

Штати запровадили спецсанкції проти двох керівників ІДІЛ за сексуальні злочини

Укрінформ
Державний департамент США включив до списку глобальних терористів, проти яких вводяться спеціальні обмеження, двох лідерів ІДІЛ через злочини сексуального насильства, а також викрадення людей.

Про це йдеться в офіційній заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, поширеній у вівторок, передає Укрінформ.

«Ці обидві особи вчиняли сексуальне насильство проти єзидів, а також є відповідальними за викрадення та поневолення єзидських жінок і дівчат»,- зазначається в документі.

Читайте також: США запровадили спецсанкції проти двох ватажків ІДІЛ

При цьому підкреслюється, що наразі близько 2,7 тисячі жінок і дітей, переважно єзидів, вважаються зниклими безвісти.

Санкції введені проти Аркана аль-Матуті (він же Абу Сархан), який керує осередком ІДІЛ у Вілаят аль-Джазірі на північному заході Іраку, а також Навафа аль-Рашиді (він же Абу Фаріс), який займається фінансовими виплатами ІДІЛ членам і вдовам та бере участь у контрабандних операціях групи.

Крім того, повідомляється, що уряд США ввів санкції проти двох інших військових ватажків у Південному Судані, причетних до викрадень і сексуального насильства, пов’язаних із конфліктом.

Читайте також: У Німеччині провели масштабну спецоперацію проти мережі, яку фінансував «ІДІЛ»

«Сполучені Штати залишаються непохитними у своїй рішучості сприяти притягненню до відповідальності тих, хто порушує або зловживає правами людини, особливо щодо жінок і дівчат»,- наголосив державний секретар Ентоні Блінкен.

Як повідомлялося, ІДІЛ продовжує підтримувати терористичну активність. Одним із останніх випадків став напад на школу на заході Уганди, де було вбито 25 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-