У Парижі міністри оборони європейських країн обговорять ППО

У Парижі міністри оборони європейських країн обговорять ППО

Укрінформ
Десятеро європейських міністрів оборони зберуться сьогодні для обговорення протиповітряної оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Зустріч, що відбудеться у межах Паризького авіасалону, організував міністр оборони Франції Себастьян Лекорно.

За даними Міноборони Франції, мета зустрічі полягає в тому, щоб провести «стратегічну колективну рефлексію» навколо «загроз, які надходять з неба».

Після обговорень, в яких також візьмуть участь експерти, очікується промова президента Франції Еммануеля Макрона у Будинку інвалідів.

Читайте також: Вибори Генсека НАТО можуть поєднати з обранням керівництва Євросоюзу – Politico

"Війна Росії проти України стала електричним ударом для багатьох європейських країн, які виявили вразливі місця у власних системах ППО і тепер намагаються інвестувати у їх посилення", - йдеться в повідомленні.

Низка країн ЄС на чолі з Німеччиною, які не хотіли чекати розробки власної системи в ЄС, вирішили закуповувати готові продукти у США, Ізраїлю, а також, меншою мірою, у ФРН.

Politico зазначає, що до ініціативи Німеччини під назвою European Sky Shield Initiative приєдналися 16 країн, зокрема Бельгія, Польща, Естонія та Румунія.

Читайте також: Пентагон анонсував на півночі Європи старт військово-морських навчань «Грізний щит»

Зазначається, що Німеччина, Нідерланди, Данія, Норвегія та Фінляндія не відправлятимуть своїх міністрів на сьогоднішню зустріч. Міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса змінить його державний секретар з питань озброєнь Бенедикт Ціммер.

Як повідомлялося, міністри оборони Сполучених Штатів, Великої Британії, Данії і Нідерландів 15 червня оголосили про надання Україні засобів протиповітряної оборони на тлі російських ракетних атак.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-