Землетрус на заході Франції: пошкоджені будинки, школи та церкви

Землетрус на заході Франції: пошкоджені будинки, школи та церкви

Відео
Укрінформ
На заході Франції 17 червня стався землетрус магнітудою від 5,2 до 5,8. В результаті постраждали будинки, є поранені люди.

Про це передає Укрінформ із посиланням на BBC.

Поштовхи відчувалися від міста Ренн на північному заході до Бордо на південному заході.

Унаслідок землетрусу були пошкоджені будинки, школи та церкви, а сотні будівель визнали непридатними для проживання. Також відомо про двох поранених людей в місті Де-Севр.

Читайте також: У Франції вперше за чотири роки стався потужний землетрус

Особливо постраждав регіон Приморська Шаранта на північ від Бордо. З муніципалітету Ла-Лень евакуювали близько 170 людей. Місцевий посадовець сказав, що постраждали більшість будинків у центрі міста.

Читайте також: На заході Франції відчули сильний поштовх після землетрусу

Прем'єр-міністерка Франції Елізабет Борн назвала землетрус «незвичайним» і висловила солідарність з тими, кому він приніс лиха. Міністр внутрішніх справ країни Джеральд Дарманін заявив, що уряд запустить прискорену процедуру, щоб оцінити структурні пошкодження будівель.

Як повідомлялося, ввечері 16 червня на більшій частині Заходу Франції, а також у столиці Парижі стався землетрус. Сила його сягала 5,3 бала за шкалою Ріхтера. Внаслідок землетрусу постраждала людина.

Також повідомляється про завдану шкоду будівлям у районі на південний захід від департаменту Де-Севр.

Землетруси магнітудою понад п'ять у Франції велика рідкість, останній був зафіксований у південно-східному департаменті Дром у 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-