У Франції вперше за чотири роки стався потужний землетрус

У Франції вперше за чотири роки стався потужний землетрус

Укрінформ
У п'ятницю ввечері на більшій частині західної Франції, а також у столиці Парижі, відчувався потужний землетрус.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє FranceBleu.

Сила землетрусу сягнула 5,3 бала за шкалою Ріхтера за даними Національної мережі сейсмічного моніторингу (Renass) і 5,8 за даними Центрального сейсмологічного бюро Франції (BCSF).

Підземні поштовхи відчувалися о близько 18:40 годині за місцевим часом у Сарті, Ла-Рошелі, Мен і Луарі, Пуату, Бордо, Майєні, Бретані, Дордоні, Атлантичній Луарі та Вандеї, Лімузені, в Турі, а також аж у столиці Парижі.

Епіцентр землетрусу був виявлений у Крам-Шабані між Ньором і Ла-Рошель. За словами сейсмолога, «це територія не дуже часто рухається, але підтримує постійну активність».

На материковій частині Франції рідко трапляються землетруси з магнітудою, що дорівнює або перевищує 5 балів. Попередній датується 2019 роком в Ардеші.

Читайте також: На Філіппінах стався потужний землетрус

Зазначається, що унаслідок землетрусу у п’ятницю, одна людина постраждала у Ньорі. Також повідомляється про завдану шкоду будівлям в районі на південний захід від департаменту Де-Севр.

Як повідомляв Укрінформ, сильний землетрус сьогодні стався у Філіппінах, епіцентр був розташований на південний захід від столиці країни Маніли, наразі не було повідомлень про серйозні руйнування або жертви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-