Трамп прибув до Маямі, де постане перед судом у справі щодо таємних документів

Трамп прибув до Маямі, де постане перед судом у справі щодо таємних документів

Укрінформ
Експрезидент Дональд Трамп прибув у понеділок до Маямі, де у вівторок постане перед федеральним судом за кримінальними звинуваченнями, пов'язаними з неналежним поводженням із таємними документами.

Про це передає Укрінформ із посиланням на CNN.

Згідно з обвинувальним висновком, йому висунуті 37 пунктів звинувачення, у тому числі 31 пункт щодо умисного утримання інформації про національну оборону.

Трамп заперечує всі правопорушення і стверджує, що розслідування є політично вмотивованим.

Як повідомляє Politico, у Маямі навколо суду очікуються акції протесту прихильників Трампа. Зазначається, що це непокоїть команду експрезидента, яка закликала трампістів «протестувати мирно».

Читайте також: Трамп може отримати 20 років в’язниці, але, ставши президентом, відразу помилує себе – Politico

Раніше низка посадовців адміністрації Трампа та колишні співробітники експрезидента дали відповідні свідчення перед великим журі спеціального прокурора у Вашингтоні.

8 червня федеральне велике журі в Маямі висунуло Трампу звинувачення у зв'язку з розслідуванням щодо секретних документів, звинувативши його у федеральних злочинах, зокрема в незаконному зберіганні документів, що становлять національну безпеку, і змові з метою перешкоджання правосуддю. Трамп заявив, що він «абсолютно невинний», і назвав цю справу «містифікацією».

Фото: Tom Williams/CQ Roll Call 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-