Ситуація з підтопленнями важка, вода відходить повільно - глава Херсонської облради

Ситуація з підтопленнями важка, вода відходить повільно - глава Херсонської облради

Укрінформ
На Херсонщині залишається «стабільно важкою» ситуація через підтоплення, спричинені руйнуванням дамби Каховської ГЕС.

Про це Радіо Свобода повідомив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко, передає Укрінформ.

«Вода відходить, але відходить дуже повільно. Якщо прибувала вона швидко і з великим напором, то сходить дуже повільно, по сантиметру рівень її знижується», – сказав Самойленко.

Читайте також: Росіяни знову обстріляли Херсон під час евакуації - троє поранених

За його словами, весь день відбувалася евакуація з підтоплених міст.

«Мікрорайон Острів – він є таким найважчим, бо там живе велика кількість людей, люди виїжджають. Спочатку дехто нехтував пересторогами влади, люди сподівалися, що все швидко минеться. Тому робота є і на сьогоднішній день. Це все дуже обтяжено тим, що наш ворог не дає можливості спокійно працювати, обстрілює. Сьогодні знову ж таки був обстріл у районі переправи, яка веде з затопленої частини нашого міста», – сказав голова облради.

Читайте також: У ДСНС показали пошкоджену техніку, яку загарбники обстріляли під час евакуації з Херсона

Водночас голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив у відеозверненні у своєму телеграмі, що досі на правому березі затоплено 35 населених пунктів, у воді – 3763 будинки.

«Але вода потроху відступає. Якщо зранку середній показник води сягав 5 метрів 38 сантиметрів, то на вечір він знизився майже до п’яти метрів. У Херсоні вода відійшла до відмітки 5,08 метра, що на 60 см нижче від максимального рівня. У Каховському районі вода також іде на спад. У звільнених Козацькому, Веселому, а також у тимчасово окупованій Новій Каховці рівень води знизився на півтора метра», – сказав він.

Читайте також: Російські вояки лізли на дерева: мер Нової Каховки розповів, як затопило громаду

За словами Прокудіна, серйозною залишається ситуація в окупованій Корсунці.

«Село затоплене, під водою – місцеве кладовище. Також розмиті цвинтарі в селах Ольгівка і Отрадокам’янка. Складна ситуація на окупованому лівобережжі. У Голопристанській громаді на 80% затоплено Голу Пристань, Велику Кардашинку, Малу Кардашинку, повністю пішла під воду Кардашинка... Загалом ми знаємо, що затоплено близько 3100 будинків у цьому районі», – сказав голова ОВА.

У самому водосховищі, за його даними, рівень води впав до 11,33 метра. Водосховище втрачає по шість сантиметрів води на годину.

Читайте також: На Херсонщині вже евакуювали 2,5 тисячі людей

За його словами, через російські обстріли 9 червня в Тягинці поранений чоловік, він у тяжкому стані перебуває в лікарні.

«Надвечір ворог вчергове обстріляв Херсон, сталися пожежі, 16-річна дівчина зазнала контузії», – додав голова ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська вночі 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. ГЕС відновленню не підлягає. Триває евакуація людей із затоплених територій.

8 червня внаслідок російського обстрілу в Херсонській області постраждали 9 людей, серед яких двоє працівників ДСНС, поліцейський, лікар та волонтер з Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-