У Снігурівській громаді вода прибуває по сантиметру щогодини

У Снігурівській громаді вода прибуває по сантиметру щогодини

Укрінформ
У деокупованій Снігурівській громаді на Миколаївщині внаслідок підриву Каховської ГЕС ситуація з підтопленням продовжує погіршуватися – вода досі прибуває по сантиметру щогодини.

Про це повідомив голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта під час брифінгу в ОДА 9 червня, передає кореспондент Укрінформу.

«У Снігурівській громаді на Миколаївщині, яка знаходиться на березі річки Інгулець, внаслідок підриву Каховської ГЕС ситуація з підтопленням продовжує погіршуватися – вода прибуває по сантиметру щогодини. Наразі рівень води становить 6 метрів», - сказав Кухта.

За його словами, зараз найбільшою проблемою є брак питної води, бо п’ять свердловин з шести наявних, відімкнено. Наразі підтоплено 13 населених пунктів, кілька тисяч споживачів знаходяться без електрики.

"На 13 годину дня підтоплено 316 будинків, хоча лише вчора їх кількість сягала 148. Евакуйовано понад 600 людей. Більшість залишилися в межах громади, для них в лікарні організовано прихисток, ще хтось зупинився у знайомих та родичів", - наголосив очільник адміністрації.

Як повідомив голова Снігурівської міської військової адміністрації на Миколаївщині Іван Кухта, у деокупованій Снігурівській громаді на Миколаївщині внаслідок підриву Каховської ГЕС затоплено сонячні електростанції та чотири мости.

«У нашій громаді внаслідок підриву Каховської ГЕС затоплено сонячні електростанції. Загалом вони у нас знаходяться по чотирьох локаціях загальною площею близько 300 гектарів. Але частину з них розграбували і вивезли росіяни ще під час окупації. Інші відновили роботу, але зараз вони затоплені, над деякими з них рівень води сягає 4-5 метрів», - сказав Кухта.

Також, за його словами, повністю пішло під воду чотири мости, два з яких були зруйновані під час окупації і їх лише нещодавно відновили.

«В якому вони стані зараз важко сказати, бо повністю затоплені. Вода рухалася дуже швидко, розмивала дороги, тому є небезпека, що і мости зруйновані. Але достеменно будемо знати, тільки як зійде вода», - наголосив Кухта.

Читайте також: На Миколаївщині припинив зростати рівень води в Інгульці - Кім

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць.

За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид". В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-