Сили оборони намагаються допомогти з евакуацією жителям лівобережжя Херсонщини – Гуменюк

Сили оборони намагаються допомогти з евакуацією жителям лівобережжя Херсонщини – Гуменюк

Укрінформ
Процес евакуації людей на лівобережжі Херсонської області через підрив росіянами Каховської ГЕС дуже складний, Сили оборони намагаються, попри ризики, допомогти людям.

Про це розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Там дуже складний процес евакуації. І Президент звертався до міжнародних організацій, які мають долучитися до того, щоб вплинути на окупаційну владу та окупаційні війська для організації термінового порятунку тих людей, які опинилися у водних пастках. Але тим не менше є випадки того, як ми бачили порятунок родини з Олешків, які отримали допомогу від Сил оборони навіть під ризиком проходження через "сіру зону"", - сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що зараз розкривати деталі цієї операції порятунку родини з міста Олешки на тимчасово захопленій території Херсонщини працівникам Нацполіції України, звісно, недоречно, тому що багато людей залишається там під обстрілами. Тому, за її словами, якщо вдасться здійснити ще подібні операції, треба, аби люди були в безпеці.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. Затоплено частину Херсона і ще 80 населених пунктів. На правобережжі області організована евакуація людей з небезпечних місць.

Перехоплення СБУ підтверджує, що Каховську ГЕС підірвала диверсійна група росіян.

Читайте також: На Херсонщині підтоплені 48 населених пунктів

8 червня з міста Олешки на тимчасово захопленій території Херсонщини працівникам Нацполіції України вдалося евакуювати жінку з двома дітьми, які благали про порятунок на даху підтопленого будинку.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що евакуація на лівому березі Херсонщини повністю провалена окупантами. Відтак, Україна буде звертатися до міжнародних організацій з цього приводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-