У Чернігові попрощалися із захисником Маріуполя Миколою Барановським

У Чернігові попрощалися із захисником Маріуполя Миколою Барановським

Фото
Укрінформ
У Чернігові пройшла церемонія прощання із загиблим азовцем і захисником Маріуполя Миколою Барановським.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба Національної гвардії України, передає Укрінформ.

«У Чернігові в останню путь провели бійця «Азову», захисника Маріуполя, уродженця Чернігова сержанта Миколу Барановського. Попрощатися з загиблим прийшли рідні, бойові побратими, друзі та містяни», - зазначили у НГУ.

Уточнюється, що на момент початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України Барановський проходив службу за контрактом у Маріуполі у складі полку «Азов».

«Разом з побратимами він героїчно захищав місто, тримав оборону на заводі «Азовсталь», мужньо відбиваючи атаки ворога. У свої 27 років Микола був справжнім воїном, зразком незламності й позитиву, мав величезну силу волі, надлюдську стійкість, неймовірно любив свою країну і віддав за неї спочатку свою свободу, потрапивши в полон, а згодом і життя, під час жахливого теракту в «Оленівці», - поінформували у відомстві.

Читайте також: На Черкащині попрощалися із нацгвардійцем, якого на смерть збив суддя

Як повідомлялося, у ніч на 29 липня 2022 року Росія здійснила черговий теракт, зруйнувавши барак виправної колонії, в якому перебували українські військовополонені. Тоді загинули щонайменше 50 українських захисників «Азовсталі».

У січні 2023 року генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш вирішив розформувати місію зі встановлення фактів обстрілу СІЗО в Оленівці через неможливість доставити експертів до місця події.

Фото: Національна гвардія України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-