У Снігурівській громаді на Миколаївщині затоплені 13 населених пунктів

У Снігурівській громаді на Миколаївщині затоплені 13 населених пунктів

Укрінформ
У Снігурівській громаді на Миколаївщині внаслідок підриву Каховської ГЕС затоплено 13 населених пунктів, евакуйовано майже 600 людей, немає електрики та води.

Про це повідомив голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Станом на 07:00 9 червня, по громаді збільшилася кількість підтоплених населених пунктів - їх 13, включаючи місто. Вода підійшла до с. Новопавлівського та с. Новокондакового. Загалом рівень води в річці піднявся на 5,99 метра, в середньому за ніч вода щогодини підіймається на 2 см", - написав Кухта.

Читайте також: На Миколаївщині евакуювали 467 жителів підтоплених сіл

За його словами, на сьогоднішній ранок вода дісталася вже 301 будинку, хоча лише вчора на ранок їх було 148. Наразі зі своїх помешкань виїхало або евакуйовано 593 людини, з них 132 дитини.

Знеструмлено повністю 11 сіл, частково немає світла в селі Василівка і місті Снігурівка. Така ж ситуація і з водопостачанням - через відсутність електроенергії подавати воду в цих населених пунктах неможливо.

Відкрито ще один маршрут евакуації моторним човном, тепер їх чотири: Афанасіївка, Павлівка, Нововасилівка та Василівка.

По Снігурівці з учорашнього дня здійснюється підвезення питної води. Сьогодні, 9 червня, буде організована доставка води на Заріччя. Також везуть хліб та продукти харчування до постраждалих сіл.

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС.

На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-