У Києві викрили підпільний цех, який штампував фальшиві документи

У Києві викрили підпільний цех, який штампував фальшиві документи

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила в Києві підпільний цех з виготовлення та продажу підроблених документів, печаток і штампів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

За даними слідства, незаконну діяльність організував столичний підприємець - «виробничі потужності» він облаштував в орендованій квартирі.

Фігурант пропонував на продаж фальшиві паспорти, водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, акти права власності на землю та фіктивні дипломи про закінчення вищих закладів освіти.

Фальшиву продукцію зловмисник продавав через хакерську платформу Darknet. Вартість підробок становила від 300 до 7 тисяч доларів - залежно від складності = і терміновості виготовлення. Щомісяця нелегальний цех виробляв 50 і більше «документів».

За інформацією СБУ, серед основних клієнтів зловмисника були ухилянти й особи з хакерського середовища, які використовували фальшивки для прикриття протиправної діяльності.

Під час обшуків у підпільному цеху правоохоронці виявили інструменти й обладнання для виготовлення підробленої документації, мобільні телефони і комп’ютери з доказами злочинних дій.

Читайте також: На Закарпатті поліцейські затримали організатора масштабного виробництва фальшивих документів

На підставі зібраних доказів ділку оголошена підозра за двома статтями Кримінального кодексу. Зловмиснику загрожує до семи років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, у Запоріжжі СБУ викрила кримінальне угруповання, що займалося незаконною легалізацією в Україні іноземців. Ділки виготовляли фальшиві візи, паспорти та посвідки на проживання. Серед основних їхніх клієнтів були росіяни, причетні до вчинення тяжких й особливо тяжких злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-