Байден не виключає, що наступним генсеком НАТО стане міністр оборони Британії

Байден не виключає, що наступним генсеком НАТО стане міністр оборони Британії

Укрінформ
Джо Байден не виключив, що США підтримають кандидатуру чинного міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса на посаді наступного генерального секретаря НАТО.

Про це американський президент сказав під час спільної з прем’єром Британії Ріші Сунаком пресконференції, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Може бути», - відповів Байден на запитання, чи не настав час представникові Великої Британії очолити Північноатлантичний альянс.

Президент США зазначив, що для цього потрібно досягти консенсусу всередині НАТО. За його словами, кандидат є «дуже кваліфікованим», однак слід провести багато дискусій перш ніж буде остаточно узгоджено кандидатуру.

Читайте також: Резніков обговорив з Воллесом перспективи вступу України в НАТО

Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак перед зустріччю з Джо Байденом мав на меті закликати його підтримати кандидатуру міністра оборони Бена Воллеса як генсека НАТО.

Каденція Єнса Столтенберга на цій посаді завершується в жовтні. Для затвердження нового кандидата необхідна згода всіх країн НАТО. Вважається, що голос Сполучених Штатів у цьому питанні є одним із найвпливовіших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-