В Австралії каратимуть позбавленням волі за нацистську символіку

В Австралії каратимуть позбавленням волі за нацистську символіку

Укрінформ
Влада Австралії оголосила про запровадження загальнодержавної заборони на нацистську символіку на тлі боротьби з ультраправими рухами в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Публічна демонстрація свастики чи символіки СС каратиметься позбавленням волі на термін до року.

Нацистська символіка вже заборонена у багатьох штатах країни, але це рішення означає, що її не дозволятимуть ніде взагалі.

Зазначається, що цей крок відбувається на тлі активності ультраправих рухів в Австралії.

У березні група неонацистів з'явилася на мітингу в Мельбурні, організованому Келлі-Джей Кін-Міншулл, відомою своєю опозицією до прав трансгендерів, та виконувала нацистські вітання на сходах парламенту штату Вікторія.

Ця подія викликала політичну реакцію із закликами докладати більше зусиль для боротьби з демонстрацією нацистських символів.

Читайте також: Росіяни «намалювали» свою свастику в Чорному морі - британська розвідка

"В Австралії немає місця для символів, які прославляють жахи Голокосту", - заявив генеральний прокурор Марк Дрейфус, оголосивши про нову ініціативу влади.

«Ми більше не дозволимо людям отримувати прибуток від демонстрації та продажу предметів, які прославляють нацистів», — додав він.

Дрейфус зазначив, що заборона включає торгівлю та публічну демонстрацію прапорів, нарукавних пов’язок, футболок, знаків розрізнення та публікацію в Інтернеті символів, які пропагують нацистську ідеологію.

Проте публічне демонстрування нацистської свастики та символів СС в академічних, освітніх, мистецьких, літературних, журналістських або наукових цілях буде дозволено.

Як повідомляв Укрінформ, поліція в Перу вилучила майже 60 кілограмів кокаїну зі свастикою на пакунках.

Фото: RebeccaLintzPhotography / pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-