Дипломати Китаю і США обговорили можливості поліпшення відносин між країнами

Дипломати Китаю і США обговорили можливості поліпшення відносин між країнами

Укрінформ
Високопоставлені дипломати Китаю і Сполучених Штатів провели в Пекіні «відверті та продуктивні» переговори стосовно шляхів поліпшення китайсько-американських відносин і запобігання ескалації внаслідок випадкових інцидентів між військовими двох країн.

Про це повідомляють у Міністерстві закордонних справ КНР та Держдепартаменті США, передає власний кореспондент Укрінформу.

У зустрічі взяли участь заступник міністра закордонних справ Китаю Ма Чжаосю та помічник держсекретаря США у справах Східної Азії і Тихого океану Деніел Крітенбрінк і директор Ради національної безпеки США у справах Китаю та Тайваню Сара Беран.

«Обидві сторони провели відверті, конструктивні та плідні дискусії щодо шляхів покращення китайсько-американських відносин та належного управління і контролю розбіжностями відповідно до консенсусу, досягнутого главами двох держав на Балі в листопаді минулого року», - йдеться в повідомленні китайського дипломатичного відомства.

Читайте також: Китай не може застосувати силовий сценарій проти Тайваню - генсек НАТО

В ньому зауважується, що китайська сторона в ході переговорів «підтвердила свою рішучу позицію щодо Тайваню та інших важливих для Пекіна принципових питань».

«Обидві сторони домовилися продовжувати спілкування», - додали в МЗС Китаю.

Читайте також: Китайський військовий корабель ледь не зіштовхнувся з есмінцем США у Тайванській протоці

У Держдепартаменті США також повідомили про «відверті та продуктивні дискусії» в рамках зусиль із підтримки відкритих ліній зв’язку та розвитку між двома країнами дипломатії на високому рівні.

«Сторони обмінялися думками щодо двосторонніх відносин, ситуації в Тайванській протоці, каналів зв’язку та інших питань. Представники США дали зрозуміти, що Сполучені Штати будуть активно конкурувати та відстоювати інтереси й цінності США», - зазначається в повідомленні американської сторони.

Читайте також: Лі Шанфу: Китай і США мають знайти точки дотику для збереження стабільності у світі

Як повідомляв Укрінформ, китайський військовий корабель Luyanh III двічі в безпосередній та небезпечній близькості здійснював небезпечні маневри поблизу американського есмінця Chung-Hoon у Тайванській протоці, ледь не зіштовхнувшись з ним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-