Потужний тайфун Мавар може днями вдарити по південно-західному узбережжю Японії

Потужний тайфун Мавар може днями вдарити по південно-західному узбережжю Японії

Укрінформ
До південно-західного узбережжя Японії наближається потужний тайфун Мавар, який уже в середу може дістатися регіону Окінава. Синоптики попереджають про різкі пориви вітру, високі хвилі та проливні зливи.

Про це передає Укрінформ із посиланням на японське Метеорологічне агентство повідомляє NHK.

Станом на 3 годину ночі (за місцевим часом) вівторка тайфун Мавар залишався майже нерухомим на південь від Окінави, проте поблизу його центру зафіксовано швидкість вітру до 162 кілометрів на годину з поривами до 216 кілометрів на годину.

Читайте також: Кількість жертв циклону «Мокко» у М'янмі зросла до 32

Метеорологи попереджають, що Мавар може підійти до Окінави та сусідніх островів уже в середу й до суботи залишатись відносно близько до них.

Відносно повільне просування тайфуну означає, що він може тривалий час атакувати острови сильним вітром і зливами й завдати масштабних збитків жителям Окінави.

Метеорологічне агентство в понеділок оголосило про початок періоду тривалих дощів у регіонах від північного Кюсю, третього за величиною острова Японського архіпелагу, до Токая, оскільки вологе повітря надходить у фронт, що поширюється із західної Японії на східну, спричиняючи масштабні опади.

В цих регіонах впродовж найближчих днів може випасти понад 30 міліметрів дощу на годину.

Читайте також: Повінь в Італії: троє загиблих і близько 5000 евакуйованих

Місцева влада закликала жителів бути обережними та уникати місць можливих зсувів ґрунту, підтоплень у низинних районах, ударів блискавок та поривчастого вітру.

Як повідомляв Укрінформ, військове керівництво М’янми оголосило штат Ракхайн зоною стихійного лиха після того, як унаслідок циклону «Мокко» загинуло щонайменше шестеро людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-