У Кривому Розі затримали рекетирів на чолі з кримінальним «авторитетом»

У Кривому Розі затримали рекетирів на чолі з кримінальним «авторитетом»

Фото, відео
Укрінформ
На Дніпропетровщині поліція затримала здирників, які підпорядковувалися так званому кримінальному «авторитету».

Про це повідомляє поліція Дніпропетровської області, передає Укрінформ.

«На Дніпропетровщині поліція затримала злочинну групу вимагачів так званого «смотрящого» за Кривим Рогом. Організатор злочинної групи, раніше судимий за торгівлю наркотиками та незаконне зберігання вогнепальної зброї, займався «вибиванням» неіснуючих боргів з громадян. Крім того, «смотрящий» проводив у Кривому Розі «суди» в кримінальному середовищі та призначав «штрафи» за порушення «злодійських традицій», - йдеться у повідомленні.

Поліцейські встановили, що зловмисники під надуманим приводом вимагали дві тисячі доларів у двох мешканців Кривого Рогу. Було задокументовано злочинну діяльність організатора і двох активних членів угруповання.

За місцем проживання фігурантів проведено низку обшуків, вилучено гроші та три автомобілі, які вони використовували у злочинній діяльності.

«Смотрящого», щодо якого в суді слухаються кримінальні провадження за умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень, встановлення та поширення злочинного впливу, помістили до ізолятора тимчасового тримання. Йому оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 189 (Вимагання) та ч. 1 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу) Кримінального кодексу.

Читайте також: В Одесі СБУ затримала банду рекетирів

Двом іншим затриманим оголошено про підозру за ч. 4 ст. 189 КК (Вимагання).

За вчинення цих злочинів передбачено до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, 24 лютого правоохоронці повідомили про підозру «злодію в законі» «Лавасогли Батумському» та п’ятьом кримінальним авторитетам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-