В Одесі СБУ затримала банду рекетирів

В Одесі СБУ затримала банду рекетирів

Укрінформ
Співробітники СБУ нейтралізували організоване угруповання, яке тероризували жителів Одеси і вимагали гроші з підприємців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє преспідрозділ Управління СБУ у Фейсбуці .

«Співробітники спецслужби задокументували факт вимагання 100 тис. грн з підприємця, який займався готельним бізнесом. Чотирьох учасників банди правоохоронці затримали при передачі другої частини грошей», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в одного з учасників угруповання виявили посвідчення однієї з волонтерських організацій, яким зловмисники почали «прикривати» свою злочинну діяльність після широкомасштабного вторгнення рф в Україну. Один із зловмисників був нещодавно звільнений з київського СІЗО та очікував на екстрадицію.

Зловмисники вимагали з громадян повернення неіснуючих боргів, а з підприємців - щомісячну «данину». У разі відмови платити гроші учасники групи погрожували постраждалим фізичною розправою.

Читайте також: В Одесі поліція затримала трьох імовірних пособників загарбників

Наразі фігурантам провадження оголошено про підозру за ознаками ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України й обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, до складу банди входили громадяни України та рф, переважно вихідці з північного регіону Кавказу, що вже неодноразово були засудженні до ув’язнення за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-