Перспективи України щодо вступу в НАТО на Саміті у Вільнюсі

Перспективи України щодо вступу в НАТО на Саміті у Вільнюсі

Укрінформ
26 травня, 12:30 - брифінг на тему:  «Перспективи України щодо вступу в НАТО на Саміті у Вільнюсі».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Учасники: Раса Юкнявічене - депутатка Європейського Парламенту; Ганна Гопко - голова правління Мережі ANTS; Сергій Солодкий -перший заступник директора, Центр «Нова Європа»; Наталія Форсюк -координаторка проєкту «Відновлюємо Україну разом» Мережі АНТС (онлайн).

Теми для обговорення:

  • Забезпечення сталого миру: як вступ України в НАТО створить довгострокові гарантії для сталого миру в Європі.
  • Членство України в НАТО та Посилення безпеки регіону.
  • Важливість партнерства України з НАТО в контексті геополітичних викликів, які існують сьогодні.
  • Очікування від Вільнюського Саміту.

Чому це цікаво?

Литовський парламент одноголосно схвалив резолюцію, в якій міститься пункт про необхідність офіційно запросити Україну приєднатися до НАТО на саміті Альянсу, що відбудеться у Вільнюсі у липні.

Згідно з резолюцією, яку подали представники різних політичних груп, запрошення України було б стратегічним рішенням НАТО, спрямованим на досягнення миру в Україні та Європі.  Тож які перспективи України на шляху до вступу в НАТО обговоримо на брифінгу.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/, українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Запрошення України в НАТО на саміті у Вільнюсі стало би потужним сигналом для Росії - євродепутат

Віцепрезидент групи Європейської народної партії в Європарламенті Раса Юкнявічене висловилася за прокладання шляху до запрошення України до НАТО і її повноцінного членства на самітах у Вільнюсі і Вашингтоні.

Про це вона сказала на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

На думку Юкнявічене, домовитися про запрошення України важливо, оскільки це буде потужним сигналом для Росії.

«Перемога на полі бою, звільнення території до кордонів 1991 року і надіслання через запрошення України до НАТО чіткого сигналу Кремлю: «Забудьте ваші імперіалістичні прагнення, ваш імперіалістичний підхід. Годі! Це кінець імперіалістичної історії Росії», - заявила європейський політик.

Своєю чергою перший заступник директора Центру «Нова Європа» Сергій Солодкий зауважив, що не бачить на сьогодні жодного вагомого аргументу проти запрошення України в НАТО на Вільнюському саміті.

«Є вагання серед громадян деяких країн: чи надавати членство під час воєнних дій, чи дочекатися, коли закінчиться війна, але запрошення, в принципі, громадяни підтримують уже під час Вільнюського саміту…. Я би закликав керманичів цих країн, що вагаються: не треба боятися своїх громадян, не треба оперувати тими аргументами, якими в минулому оперували – вони вже не дійсні і не працюють», - сказав Солодкий.

Як повідомлялося, саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-