Керівник Центробанку Словаччини постане перед судом за хабарництво

Керівник Центробанку Словаччини постане перед судом за хабарництво

Укрінформ
Голова Національного банку Словаччини Петер Кажимір постане перед судом у липні за звинуваченням у хабарництві після того, як Конституційний суд відхилив його скаргу щодо швидкості судового процесу.

Про це повідомляє Euractiv, передає Укрінформ.

Кажимір був визнаний винним у хабарництві за дії, скоєні під час перебування на посаді міністра фінансів в кабінеті Роберта Фіцо у 2018 році, та засуджений до штрафу в розмірі 100 000 євро або ув’язнення, якщо він не зможе його сплатити.

Конституційний суд відхилив апеляцію Кажиміра на обвинувальний вирок, і після цього експосадовця викликали до суду в липні.

Після оскарження рішення суду першої інстанції Кажимір вимагав закриття справи генеральним прокурором Марошем Жилінкою, і той скасував обвинувачення за статтею 363 Кримінального кодексу Словаччини, коли Спеціальна прокуратура вперше висунула звинувачення Кажиміру минулого року. Однак за кілька місяців прокуратура висунула Кажиміру нові обвинувачення.

Читайте також: Президентка Словаччини подасть до суду на експрем'єра, який називав її «американським агентом»

За словами судді, прокурори вважають, що Кажимір зіграв роль посередника в передачі 48 000 євро колишньому голові податкової служби Франтішеку Імрече, коли він був міністром фінансів. Імрече звинуватили в корупції у 2020 році, тепер він співпрацює з поліцією.

"Звинувачення в тому, що я нібито дав хабар високопоставленому чиновнику фінансової адміністрації, є абсолютною брехнею", – заявив Кажимір та відмовився піти у відставку після рішення суду.

Оскільки у 2018 році він був засуджений Спеціалізованим кримінальним судом на підставі наказу суду, провину Кажиміра було встановлено лише на підставі наданих матеріалів справи та доказів, які випливають з них.

Фото: EPA/DOMENIC AQUILINA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-