Президентка Словаччини подасть до суду на експрем'єра, який називав її «американським агентом»

Президентка Словаччини подасть до суду на експрем'єра, який називав її «американським агентом»

Укрінформ
Президентка Словаччини Зузана Чапутова має намір подати до суду на лідера опозиції і колишнього прем'єр-міністра Роберта Фіцо за коментарі на свою адресу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Eursctiv.

Зазначається, що Фіцо, голова партії Smer-SD, неодноразово називав Чапутову "американським агентом" і, коментуючи її рішення призначити новий тимчасовий уряд, заявив, що вона "призначає уряд Сороса", маючи на увазі американського мільярдера-філантропа Джорджа Сороса.

Чиновник відмовився перепросити за свої коментарі навіть після того, як Чапутова та її сім'я почали отримувати погрози вбивством. Наразі поліція розслідує чотири кримінальні провадження, пов'язані з небезпечними погрозами на адресу президентки.

"Перетворення когось на мішень за допомогою ненависної брехні вже коштувало людських життів у Словаччині", – написала Чапутова в соцмережах.

Читайте також: Чапутова переконана, що новий уряд Словаччини розумітиме різницю між агресором і жертвою війни

Чапутова раніше вже подавала до суду на заступника голови партії Smer-SD Любоша Благу, відомого поширенням російської пропаганди і теорій змови. Він називав главу держави "зрадницею", "американським агентом" і "об'єктом інтересів іноземної держави". Минулого року вона виграла справу в суді.

Партія Фіцо наразі лідирує в опитуваннях напередодні дострокових парламентських виборів, призначених на вересень.

Як передає Укрінформ, заступник голови Нацбанку Словаччина Людовіт Одор очолить уряд технократів після того, як прем’єр-міністр Едуард Хегер пішов у відставку за декілька місяців до дострокових парламентських виборів у країні.

Фото: Maroš Herc, Nový Čas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-