У Канаді через лісові пожежі евакуювали понад 30 тисяч людей

У Канаді через лісові пожежі евакуювали понад 30 тисяч людей

Укрінформ
У канадській провінції Альберта через лісові пожежі евакуйовано понад 30 тисяч людей та скорочено видобуток нафти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Протягом кількох днів у регіоні спалахнуло 90 пожеж, з яких 23 вважалися неконтрольованими. У перші 11 днів травня фіксувалися рекорди спеки у кількох частинах провінції.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо у понеділок відвідав Альберту, щоб перевірити заходи з гасіння пожеж військовими, які були направлені для допомоги місцевим рятувальникам у боротьбі з вогнем.

Зазначається, що лісові пожежі в Канаді вже змусили понад 30 000 людей залишити свої будинки та вдарили по виробництву у її основній нафтовидобувній провінції.

Підполковник Бен Шмідт, один з військових, який інформував Трюдо, сказав, що прогноз погоди, який показує практично відсутність дощу протягом наступних 10 днів, стане «великим викликом».

Читайте також: Дим від лісових пожеж у Канаді вкрив більшість країни і дістався США

По всій західній Канаді оголошено спеціальні попередження, а офіційні особи закликали бути пильними, оскільки температура повітря в деяких областях досягне 30°.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Альберти ще позаминулого тижня оголосив на території провінції надзвичайний стан. До боротьби з пожежами було залучено армію та військову техніку.

Фото: CTV News video

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-