«Чергова провокація»: президентка Грузії відреагувала на скасування віз росією

«Чергова провокація»: президентка Грузії відреагувала на скасування віз росією

Укрінформ
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі відреагувала на підписаний президентом російської федерації володимиром путіним указ про скасування візового режиму та обмежень на перельоти для громадян Грузії, назвавши це провокацією.

Про це Зурабішвілі написала у Твіттері, передає Укрінформ.

«Чергова російська провокація! Відновлення прямого авіасполучення та скасування візового режиму з Грузією неприйнятні, поки росія продовжує агресію проти України та окупує нашу територію!» – заявила президентка.

Як повідомлялося, 10 травня путін підписав укази про скасування візового режиму для громадян Грузії та пряме авіасполучення з цією країною.

Згідно з указом, з 15 травня 2023 року громадяни Грузії в'їжджатимуть та виїжджатимуть з рф без оформлення віз на підставі чинних документів, що посвідчують особу. Виняток становлять "громадяни, які в'їжджають з метою здійснення трудової діяльності або терміном понад 90 днів, зокрема з метою здобуття освіти".

Читайте також: Деякі країни колишнього срср активно перепродують росії підсанкційні товари - Politico

Іншим указом скасовується заборона на повітряні перевезення із росії до Грузії, запроваджені указом від 21 червня 2019 року.

росія припинила авіасполучення з Грузією 8 липня 2019 року після інциденту за участю депутата держдуми Сергія Гаврилова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-