Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

День Перемоги України є досяжним вже в 2023 році

День Перемоги України є досяжним вже в 2023 році

Блоги
Укрінформ
Військовий успіх України буде вирішальною перемогою ліберальних демократій над авторитарними режимами

З ефективною та своєчасною підтримкою міжнародної спільноти, зокрема країн-членів НАТО, Україна у 2023 році виграє повномасштабну війну, розпочату Росією проти України 24 лютого 2022 року.

Чи справді можливий такий результат?

Хоча деякі політологи глумливо стверджують, що ні, багато з них також вірили, що Кремль мав рацію, коли прогнозував, що так звана «спеціальна військова операція» Росії в Україні триватиме лише близько трьох днів.

Інші побоюються, що Китай надасть військову підтримку Росії, і це дасть російській армії бойовий шанс.

Однак під час одногодинної телефонної розмови 26 квітня 2023 року – першої після повномасштабної війни Росії проти України – Президент Китаю Сі Цзіньпін сказав Президенту України Володимиру Зеленському, що «як постійний член Ради Безпеки ООН і відповідальна велика сила … ми б не підливали масла у вогонь».

Навіть якби Китай відмовився від цієї заяви та вирішив надати військову підтримку Росії ціною своїх короткострокових економічних відносин із США та ЄС, то Китай би надіслав лише зброю, а не свою армію.

Це збільшило б ціну перемоги України, але не вирішило б кричущої проблемної комбінації в російській армії, яка неминуче призведе до її поразки, а саме низький моральний дух і високу некомпетентність.

У будь-якому випадку, ослаблена або навіть переможена, залежна від Китаю Росія – це не було б поганим результатом для Китаю.

У 2022 році країни-члени НАТО нерішуче та поступово надавали військову підтримку Україні.

Дійсно, лише після того, як Україна продемонструвала неймовірний героїзм, силу та стійкість, а також дивовижну боєздатність, країни-члени НАТО почали надавати зброю, яка більше відповідала реальним потребам України для захисту її територіальної цілісності та стримування експансіоністських амбіцій Росії.

Незважаючи на таке коштовне зволікання Заходу, за словами Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного, до кінця 2022 року Україна звільнила 40% територій, які Росія захопила з 24 лютого 2022 року.

Це, безсумнівно, найбільш відповідна статистика, яка чітко демонструє, що Україна справді здатна – за ефективної та своєчасної підтримки Заходу – відновити у 2023 році свої міжнародно-визнані кордони 1991 року.

Ця спроможність повинна спонукати країни-члени НАТО припинити коливання та надати Україні сучасне західне обладнання, включаючи винищувачі F-16 і ракети великої дальності. Така допомога напевно сприяла б Україні виграти цю неспровоковану війну в найближчому майбутньому, тим самим запобігаючи подальшим вбивствам мирних жителів, у тому числі невинних дітей та додаткового коштовного знищення міст і селищ України. Така перемога також усуне найсерйознішу загрозу безпеці країн-членів НАТО.

Військовий успіх України, зрештою, буде вирішальною перемогою ліберальних демократій над авторитарними режимами, а саме Росією, яку підтримують Іран, Північна Корея та Білорусь. Це матиме значний позитивний вплив на мир, безпеку, стабільність і процвітання у світі.

Перемога України також стане сигналом того, що міжнародна спільнота більше не терпітиме грубих порушень фундаментальних цінностей, закріплених у Статуті ООН, завдяки чому цей світ стане кращим.

Евген Чолій, Президент Громадської організації  «Україна-2050», Почесний консул України в Монреалі, Президент Світового Конґресу Українців (2008-2018)

Громадська організація (ГО) «Україна-2050» є неприбутковою організацією, заснованою, щоб сприяти втіленню в життя за час одного покоління – до 2050 року – стратегії сталого розвитку України, як повністю незалежної, територіально цілісної, демократичної, реформованої та економічно конкурентоспроможної Європейської держави.

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-