Влада Сербії закликає громадян протягом місяця здати всю незареєстровану зброю

Влада Сербії закликає громадян протягом місяця здати всю незареєстровану зброю

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Сербії зазкликало громадян, які володіють незареєстрованою зброєю, здати її до найближчого відділення поліції з 8 травня по 8 червня поточного року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Балканський оглядач у Фейсбуці.

У МВС заявили, що протягом цього періоду громадяни, які здають зброю, що перебувала в їх власності незаконно, не будуть притягнуті до кримінальної чи іншої відповідальності; також буде непотрібно доводити походження зброї.

Заклик стосується всіх видів зброї, включно з автоматичною, а також міно-вибухових речовин, запчастин до зброї та боєприпасів.

Згідно з даними Всесвітнього форуму народонаселення за 2021 рік, Сербія (разом з Чорногорією) була на п'ятому місці в світі та на першому в Європі за кількістю зброї на душу населення.

Читайте також: Сербська поліція заарештувала підозрюваного у другому масовому вбивстві

Хоча з часів воєн 1990-х років у Сербії є багато зброї, масові стрілянини тут трапляються вкрай не часто. Шкільна стрілянина у середу стала першою у сучасній історії країни. Попередня масова стрілянина відбулася у 2013-му році, коли ветеран вбив 13 людей у селищі в центральній Сербії.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня у Сербії сталися дві масштабні смертельні стрілянини. У середу о 8:40 за місцевим часом у початковій школі «Владислав Рібнікар» у Белграді семикласник влаштував стрілянину. Щонайменше вісім учнів та охоронець загинули, ще шестеро учнів і вчитель зазнали поранень. 

За дві доби внаслідок масової стрілянини в центрі Сербії (місто Младеновак) загинули щонайменше восьмеро людей, ще дев’ятеро отримали поранення.

 Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-