На святкування 9 травня до москви приїде лише один іноземний лідер - росЗМІ

На святкування 9 травня до москви приїде лише один іноземний лідер - росЗМІ

Укрінформ
На святкові заходи на честь Дня перемоги в москві очікується візит єдиного іноземного лідера — голови Киргизстану Садира Жапарова.

Як передає Укрінформ, про це пише газета «Вєдомості» з посиланням на два джерела - дипломатичне та близьке до адміністрації президента.

На святкування Дня перемоги Жапарова запросив до росії наприкінці березня віцепрем'єр Олексій Оверчук, який займається міжнародними відносинами в уряді. У рамках травневого візиту передбачається не лише відвідування урочистих заходів, а й переговори путіна та Жапарова.

Читайте також: У Криму скасували демонстрації, марш «Безсмертного полку» та парад на 9 травня

Водночас прессекретар кремля дмитро пєсков не відповів на запит газети про те, чи може ще хтось з іноземних очільників (наприклад, олександр лукашенко) прибути до москви на 9 травня.

Нагадаємо, що 2022 року на святкування Дня перемоги до москви не приїхав жоден лідер іноземної держави. У кремлі заявляли, що й не запрошували закордонних лідерів.

Читайте також: рф скасувала акцію «Безсмертний полк» через страх показати масштаб втрат – британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, у низці регіонів росії 9 травня 2023 «з міркувань безпеки» вирішили відмовитися від параду на честь Дня перемоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-