Віденський міський марафон цьогоріч зібрав 40 тисяч учасників

Віденський міський марафон цьогоріч зібрав 40 тисяч учасників

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Австрії у неділю пройшов ювілейний 40-й Віденський міський марафон (VCM) за участі тисяч бігунів, у т. ч. українців.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Деякі заходи у рамках VCM відбулися ще в суботу. Так, усі охочі могли здійснити 5-кілометровий забіг центром міста, а діти - спробувати себе на дистанціях у 800 та 1600 метрів. Також відбувся забіг для людей з обмеженими можливостями.

За інформацією організаторів, у різних забігах Віденського міського марафону взяли участь близько 40 тис. осіб. З них понад 9 тисяч були заявлені на класичний марафон у неділю.

Загалом на різні дистанції вийшли представники 130 національностей, включаючи українців, які бігли з національними символікою та прапором.

Віденський марафон / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Переможцем цьогорічного Віденського міського марафону став 30-річний Самвел Майлу з Кенії, який пробіг 42,195 км з рекордним часом у 2 год. 5 хв 8 сек. Друге та третє місця також зайняли бігуни з Кенії.

У жіночому марафоні перемогу також святкували кенійці: перше місце з результатом у 2:24:12 посіла Магдалина Масаї, на другому місці розташувалася її співвітчизниця з Кенії Агнес Кейно. Третє місце дісталося бігунці з Ефіопії.

Читайте також: У нідерландському марафоні візьмуть участь родичі загиблих рейсу МН17

Привітати переможців особисто прийшли на фініш забігу біля міської ратуші федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен та віцеканцлер, федеральний міністр спорту Вернер Коглер.

Як повідомляв Укрінформ, 39-й Віденський міський марафон (VCM) минулого року пройшов під лозунгом "Біг заради миру" у знак солідарності з Україною, яка захищається від російських загарбників. Участь у ньому взяли 31 тис. бігунів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-