США випробували міжконтинентальну балістичну ракету

США випробували міжконтинентальну балістичну ракету

Відео
Укрінформ
Сполучені Штати запустили міжконтинентальну балістичну ракету Minuteman III з бази Космічних сил Ванденберг у Каліфорнії.

Про це повідомляється на сторінці авіабази Ванденберг у Твіттері, передає Укрінформ.

«19 квітня о 05:11 ранку за тихоокеанським часом об’єднана команда льотчиків Командування глобального удару ВПС та екіпаж ВМС здійснила запуск неозброєної міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III, оснащеної одним тестовим апаратом повернення в атмосферу, з бази Ванденберг, Каліфорнія», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: КНДР запустила балістичну ракету в бік Східного моря

Військово-повітряні сили США заявили, що цей випробувальний запуск є частиною рутинної та періодичної діяльності, покликаної продемонструвати, що сили ядерного стримування США є безпечними, надійними та ефективними для стримування загроз XXI століття і заспокоєння союзників.

Там додали, що подібні випробування проводилися вже понад 300 разів, і це випробування не є результатом поточних світових подій.

Зазначається, що в ході випробування ракета пролетіла приблизно 6,8 тис. км до полігону на атолі Кваджалейн на Маршаллових островах.

Читайте також: Японія, США і Південна Корея посилять обмін даними про ракетні випробування КНДР

Як відомо, випробування Minuteman III, відоме як Glory Trip, зазвичай проводиться кілька разів на рік для оцінки надійності міжконтинентальної балістичної ракети.

Попередній запуск Minuteman III відбувся у лютому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-