Пекін заперечує причетність уряду до «китайських поліцейських дільниць» у Нью-Йорку

Пекін заперечує причетність уряду до «китайських поліцейських дільниць» у Нью-Йорку

Укрінформ
Пекін заперечує причетність уряду до функціонування так званих «китайських поліцейських дільниць» у Нью-Йорку і вважає їх політичними маніпуляціями для дискредитації Китаю.

Про це заявив на брифінгу речник МЗС КНР Ван Веньбінь, передає кореспондент Укрінформу.

«США встановили зловмисний зв’язок між закордонними китайськими сервісними центрами та окремими китайськими дипломатичними й консульськими посадовими особами і на цій підставі висунули звинувачення проти Китаю. Це явно політична маніпуляція», - сказав Ван.

Читайте також: Спецслужби КНР відкрили «поліцейську дільницю» у Нью-Йорку для шпигунства

Він наголосив, що китайська сторона «неодноразово давала зрозуміти», що твердження про «закордонні поліцейські дільниці» не має жодних фактичних підстав.

«Так званих «закордонних відділків поліції» просто немає. Китай дотримується принципу невтручання у внутрішні справи інших країн, міжнародних законів і поважає суверенітет усіх країн», - зазначив речник.

Читайте також: У Штатах арештували двох американців за участь у відкритті китайських «відділків поліції»

Як повідомляв Укрінформ, у США оприлюднили докази того, що співробітники китайських спецслужб створили поліцейську дільницю у Нью-Йорку та використовували її як оперативну базу для шпигунства і залякування китайських дисидентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-