Ізраїль зупинився під звуки сирен, щоб вшанувати пам'ять 6 мільйонів жертв Голокосту

Ізраїль зупинився під звуки сирен, щоб вшанувати пам'ять 6 мільйонів жертв Голокосту

Фото, відео
Укрінформ
У День пам'яті жертв Голокосту у вівторок вранці Ізраїль на дві хвилини зупинився під час сигналу сирени в пам'ять про шість мільйонів євреїв, вбитих нацистами під час Другої світової війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

"Сирена зупинила життя: пішоходи завмерли на місці, автобуси зупинилися на жвавих вулицях, автомобілі зупинилися на головних автомагістралях, а водії вийшли і стояли на дорозі, схиливши голови", - йдеться у повідомленні.

Одразу після сирени в музеї Голокосту "Яд Вашем" в Єрусалимі розпочалася офіційна державна церемонія вшанування Дня пам'яті мучеників і героїв Голокосту, де президент Ісаак Герцог, прем'єр-міністр Бенджамін Нетаньягу, спікер Кнесету Амір Охана, голова Верховного суду Естер Хают і кілька людей, які пережили Голокост, поклали вінки до пам'ятника на честь повстання у Варшавському гетто в 1943 році.

Сотні менш масштабних церемоній вшанування жертв Голокосту відбудуться протягом дня в багатьох державних закладах країни.

Читайте також: Зеленський у День пам'яті жертв Голокосту: Лише перемога життя зупиняє зло

Як повідомлялося, 18 квітня - День пам’яті жертв Голокосту та героїзму європейського єврейства. У цей день вшановують пам’ять шести мільйонів європейських євреїв, убитих нацистами під час Другої світової війни.

Фото: Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-