Опозиція Франції обіцяє боротися проти пенсійної реформи Макрона до її скасування

Опозиція Франції обіцяє боротися проти пенсійної реформи Макрона до її скасування

Укрінформ
Французька опозиція заявила, що не припинить виходити на вулиці з протестами проти резонансної пенсійної реформи президента Франції Еммануеля Макрона, доки її не скасують.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Еuractiv.

Ліва коаліція NUPES, яка об'єднує лівих, соціалістів, комуністів і зелених, пообіцяла продовжувати виходити на вулиці, поки законопроєкт узагалі не буде скасований.

У найближчі кілька днів вони планують подати постанову про новий вотум недовіри.

"Нічого з того, як приймався закон, не було демократичним", - заявив у неділю в інтерв'ю Journal du Dimanche депутат від лівої партії Мануель Бомпар.

Він стверджує, що уряд «зловживав конституційними інструментами для прискорення дебатів і приховування інформації про справжні наслідки законопроєкту».

Лідер Соціалістичної партії Олів'є Фор також звинуватив Макрона у «розпалюванні розчарування та гніву по всій країні».

Читайте також: У Франції визнали конституційною пенсійну реформу, яка викликала масові протести

Що стосується лідера ультраправих Марін Ле Пен, чия підтримка значно зросла з моменту схвалення цієї реформи, то вона вважає, що відповідальність за соціальну "кризу" лежить на Макроні та лівих партіях, які відмовилися від будь-яких значущих парламентських дебатів.

Макрон має виступити в понеділок "у дусі примирення". Його запрошення зустрічі в Єлисейському палаці було одноголосно відхилено профспілками. Новий раунд протестів має відбутися 1 травня.

Як повідомляв Укрінформ, 15 квітня президент Франції ЕммануельМакрон підписав закон про вкрай непопулярну пенсійну реформу свого уряду, яка підвищує пенсійний вік з 62 до 64 років і яка спричинила масові протести.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-