У Судані внаслідок сутичок загинули й зазнали поранень співробіники ООН

У Судані внаслідок сутичок загинули й зазнали поранень співробіники ООН

Укрінформ
Серед загиблих під час сутичок між збройними силами та воєнізованими силами швидкої підтримки Судану (RSF) виявили трьох співробітників Всесвітньої продовольчої програми (WFP) при ООН, ще двоє отримали поранення.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві виконавчої директорки WFP Сінді Маккейн.

«Я обурена трагічною смертю трьох співробітників WFP у суботу, 15 квітня, під час сутичок в Кабкабії, Північний Дарфур, під час виконання своїх обов’язків з порятунку життя на передовій глобальної кризи голоду. У тому ж інциденті постраждали також двоє співробітників WFP», - заявила вона.

За словами Маккейн, гуманітарні працівники є нейтральними і ніколи не повинні бути мішенню. «Загрози нашим командам унеможливлюють безпечну та ефективну роботу в країні та виконання важливої роботи WFP. Поки ми розглядаємо розвиток ситуації з безпекою, ми змушені тимчасово припинити всі операції в Судані», - додала вона.

Читайте також: У Судані кількість жертв сутичок зросла до 56, поранених - понад пів тисячі

BBC зазначає, що троє працівників WFP загинули в суботу після того, як між воєнізованими формуваннями Сил швидкої підтримки (RSF) і збройними силами сталася стрілянина на військовій базі в Кабкабії на заході країни.

Читайте також: Генсек ООН засуджує бойові дії в Судані

Як повідомляв Укрінформ, 15 квітня після кількох днів напруженості між армією Судану та Силами швидкого реагування (RSF) в Хартумі пролунали вибухи й стрілянина. Суперечка зосереджена навколо запропонованого переходу країни до цивільного правління.

За останніми даними, загинули щонайменше 56 людей, 595 зазнали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-