Адміністрації президента та уряду Грузії посперечалися через візит глави держави до Франції

Адміністрації президента та уряду Грузії посперечалися через візит глави держави до Франції

Укрінформ
Адміністрація президента Грузії оголосила про відкладення запланованого на 18 квітня візиту глави держави Саломе Зурабішвілі до Страсбурга для виступу в Європарламенті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють Новини-Грузії.

Як причину назвали "штучно затягнутий процес отримання згоди з боку уряду Грузії".

При цьому в адміністрації президента заявили, що важливий візит до Страсбурга “мав стати кроком до деполяризації, а не навпаки”.

Нову дату візиту буде обрано спільно з президентом Європарламенту.

В адміністрації уряду зі свого боку звинуватили апарат президента у «брехні» і додали, що усне схвалення від уряду Грузії на візит до Страсбурга було на початку березня, а далі йшов процес уточнення технічних деталей.

"Останній уточнений лист адміністрації президента на адресу адміністрації уряду надійшов 12 квітня і 13 квітня було надіслано письмову згоду на робочий візит до Французької Республіки, м. Страсбург, на 17-19 квітня", - йдеться у заяві апарату уряду.

Читайте також: Президентка Грузії – українцям: Будемо разом у Європі завдяки боротьбі ваших захисників

Як повідомляв Укрінформ, перед парламентом Грузії у неділю, 9 квітня, відбувся мітинг "Разом – до Європи", організований опозиційним "Єдиним національним рухом" з вимогами відставки уряду, європейського курсу Грузії та звільнення експрезидента Міхеїла Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-