NBC: Байден має намір знову балотуватися у президенти США

NBC: Байден має намір знову балотуватися у президенти США

Укрінформ
Президент США Джо Байден балотуватиметься на другий президентський термін, хоча про це рішення він не поспішає оголошувати публічно.

Про це пише NBC News з посиланням на джерела в адміністрації Білого дому, передає Укрінформ.

В ефірі NBC Байден заявив, що планує переобиратися, але поки офіційно не оголошуватиме про це. Радники Байдена у Білому домі поки що займаються підготовкою до його можливої виборчої кампанії.

Читайте також: Байден продовжив санкції проти росії ще на рік

Демократична партія, до якої належить Байден, поки не висуває будь-якої іншої політичної фігури, яка готова балотуватися в президенти. Від конкурентів демократів, Республіканської партії, кандидатом може стати Дональд Трамп, який уже обіймав посаду глави держави у 2017-2021 роках. Однак його кандидатура скомпрометована пред’явленими Трампу звинуваченнями у підтримці вуличних протестів після його виборів та у нецільовому використанні коштів із виборчого фонду.

Читайте також: Обвинувачення, які інкримінують Трампу

Ще одним можливим кандидатом на вибори називають також республіканця Рона Десантіса, який зараз обіймає посаду губернатора штату Флорида.

Нагадаємо: Джо Байден став 46-м президентом США у 2021 році. Це найстарший глава держави в історії Америки. Нині йому 80 років. У разі обрання Байдена на другий термін, до його закінчення президенту виповниться 86 років.

Вибори заплановані на листопад 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-