В Україні зареєстрували майже 350 тисяч заяв про пошкоджене та зруйноване житло – Шуляк

В Україні зареєстрували майже 350 тисяч заяв про пошкоджене та зруйноване житло – Шуляк

Укрінформ
В Україні зареєстрували 348 413 заяв від громадян на компенсацію за пошкоджене та зруйноване внаслідок російської агресії житло.

Такі дані оприлюднила голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, голова політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк, передає Укрінформ із посилання на сайт СН.

«Руйнування колосальні. Якщо говорити про всю територію України, маємо 348 413 заяв на компенсацію – це 24 065 918 кв. м. На жаль, розуміємо, що цифра не остаточна», – сказала Шуляк.

За її словами, до річниці звільнення північних регіонів від російських окупантів кількість заяв на компенсацію у Київській області склала 55 102, а загальна площа зруйнованого житла дорівнює 4 501 538 кв. м.

Читайте також: Як бізнесу отримати держдопомогу на відновлення виробництва - роз’яснення Лубінця

«Найбільше руйнувань - в Ірпені, маємо 20 826 заяв на компенсацію, та Бучі – 4 116 заяв. Трохи менше повідомлень надійшло з Гостомеля – 520 заяв та Ворзеля – 41 заява. Але у будь-якому разі компенсацію отримають усі без виключення власники пошкодженого та знищеного житла», – додала очільниця «Слуги Народу».

Вона нагадала, що Президент уже підписав закон про компенсації, тому перші виплати можливі вже з травня.

«З моменту надходження заяви на компенсацію до моменту, коли людині випишуть житловий сертифікат, має пройти не більш ніж 30 днів», – пояснила Шуляк.

Як повідомлялося, подати заяву на компенсацію можна не лише через «Дію» та ЦНАПи, але й через нотаріусів. Також до цього процесу планують залучити Центри соціального захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-