У Греції заарештували двох підозрюваних у тероризмі

У Греції заарештували двох підозрюваних у тероризмі

Укрінформ
Поліція в Афінах заявила у вівторок про арешт двох підозрюваних у тероризмі, які планували напади на єврейські об’єкти в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

“Їхньою метою було не тільки спричинити загибель невинних громадян, але й підірвати почуття безпеки в країні, завдаючи шкоди державним установам і загрожуючи міжнародним відносинам (Греції)”, - повідомили у поліції.

Підозрювані, ймовірно, були частиною іноземної терористичної мережі. За слова влади, наразі їх утримують у поліцейському управлінні в центрі столиці.

Згідно із заявою поліції, до арешту були залучені антитерористичний відділ поліції та Національна розвідувальна служба. Також у затриманні брала участь іноземна розвідка, назва якої не розголошується.

Підозрювані обрали ціль із “високим символізмом” і вели останні приготування до нападу, повідомляють у поліції.

Читайте також: У Бельгії затримали вісьмох підозрюваних у підготовці теракту

Такою ціллю була єврейська синагога у центрі Афін, йдеться у повідомленні.

Двоє заарештованих мають пакистанське походження. Третій підозрюваний, теж пакистанець, проживає в Ірані, він підпадає під розслідування щодо можливих зв’язків із радикальними організаціями в країні.

Затримані також шукали спільників для втілення терористичного акту.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок дві особи загинули, а ще кілька людей зазнали поранень унаслідок нападу озброєного ножем чоловіка на ісламський культурний осередок у столиці Португалії Лісабоні.

Фото: gtp.gr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-