Стрілянина в початковій школі: по всій Америці в пам'ять про загиблих приспустять прапори

Стрілянина в початковій школі: по всій Америці в пам'ять про загиблих приспустять прапори

Укрінформ
Джо Байден наказав приспустити державні прапори США в усіх державних установах на знак вшанування пам’яті жертв стрілянини в початковій школі міста Нешвілл.

Про це йдеться в розпорядженні президента США, оприлюдненому Білим домом, передає Укрінформ.

«Наказую, щоб прапор Сполучених Штатів був приспущений у Білому домі та на всіх громадських будівлях і територіях, у всіх військових і військово-морських гарнізонах, а також на всіх військово-морських суднах федерального уряду, в окрузі Колумбія та в усіх штатах США, їхніх територіях і володіннях до заходу сонця 31 березня 2023 року», - зазначається в документі.

Крім того, прапори мають бути приспущеними в усіх посольствах, представництвах, консульствах Сполучених Штатів, та на інших об'єктах за кордоном.

Читайте також: Стрілянина в кампусі університету Мічигану: одна людина загинула, є поранені

У цьому зв’язку в Білому домі заявили, що президент Байден вважає недостатнім посилення заходів безпеки у сфері обігу зброї, які його адміністрація разом із Конгресом запровадили за останні роки.

«Скільки ще дітей має бути вбито, перш ніж республіканці в Конгресі активізуються й ухвалять заборону на володіння штурмовою зброєю?» - зауважила на брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Читайте також: Стрілянина у приватній школі в США: загинули двоє учнів

Вона підкреслила, що президент вкотре закликає Конгрес «вжити заходів до того, як ще одна дитина буде безглуздо вбита під час акту насильства, якого можна запобігти».

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок у початковій школі міста Нешвілл, штат Теннессі, сталася стрілянина, внаслідок якої загинули троє дітей і троє дорослих. За даними поліції, нападницею виявилася жінка, яка також загинула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-