Канада встановила рекорд приросту населення

Канада встановила рекорд приросту населення

Укрінформ
Торік населення Канади зросло на понад 1 млн осіб, що стало рекордним показником за всю історію країни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це свідчать дані Статистичного бюро Канади. 

“Станом на 1 січня 2023 року, населення Канади становило приблизно 39 566 248 людей. Цього показника було досягнуто після рекордного зростання населення на 1 050 110 осіб між 1 січня 2022 і 1 січня 2023 рр.”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що річне зростання кількості населення на понад 1 млн осіб було зафіксовано вперше в історії Канади. При цьому абсолютна більшість приросту (95,9%) припадає на імміграцію.

Загалом торік населення Канади зросло на 2,7%, що є найвищим відносним показником за понад пів століття. “Канада з відривом провідна країна Групи семи за показником зростання населення у 2022-му році, як і багато попередніх років”, - заявили у Статистичному бюро.

Читайте також: Демографічна криза: на відновлення Україні може знадобитися 50 років

Якщо така тенденція до зростання населення Канади продовжиться, населення країни подвоїться протягом 26 років.

Як повідомлялося, уряд Джастіна Трюдо після приходу до влади наприкінці 2015-го року послідовно лібералізує міграційну політику Канади та збільшує квоти на кількість іммігрантів. Чинний урядовий міграційний план передбачає видачу 465 тис. дозволів на постійне проживання в Канаді цього року, а до 2025-го року їх кількість має зрости до пів мільйона.

Фото: wemontreal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-