У Парижі - знову протести через ухвалення пенсійної реформи

У Парижі - знову протести через ухвалення пенсійної реформи

Укрінформ
У п’ятницю в Парижі відбулися сутички між поліцією та протестувальниками, які виступають проти реформування пенсійної системи у країні, протест триватиме й впродовж вихідних.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Reuters.

Зазначається, що поліція застосувала проти мітингувальників, які зібралися поблизу будівлі у парламенті, сльозогінний газ.

“Заворушенням у п’ятницю передували сутички у четвер, коли Макрон вирішив ухвалювати суперечливу пенсійну реформу без голосування у парламенті”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Уряд Франції ухвалить нову пенсійну реформу в обхід парламенту

Широкий союз французьких профспілок оголосив про свій намір продовжити мобілізацію членів, вимагаючи скасування реформи.

“Протести заплановані на ці вихідні й новий національний промисловий страйк має відбутися у четвер”, - зауважує агентство. 

Читайте також: На протестах через пенсійну реформу у Франції затримали понад 300 осіб

Як повідомлялося, пенсійна реформа у Франції передбачає підвищення пенсійного віку до 64 років. За допомогою цього уряд сподівається уникнути зростання дефіциту в системі соціального забезпечення і залучити понад 17 мільярдів євро до 2030 року.

Сенат Франції остаточно ухвалив підвищення пенсійного віку. 193 сенатори проголосували за пенсійну реформу. 114 висловилися проти.

Президент Франції Еммануель Макрон у четвер вирішив задіяти спецпроцедуру для ухвалення непопулярного закону без голосування у Національних зборах (нижній палаті парламенту). Через це тисячі людей вийшли на вулиці великих міст Франції з акціями протесту.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-