У Туреччині попереджають про руйнівні урагани та зливи

У Туреччині попереджають про руйнівні урагани та зливи

Укрінформ
Турецькі метеорологи закликали мешканців півдня, заходу та центральної частини країни до обережності через сильні пориви вітру, урагани, зливи, шторми на морі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Головний директорат метеорології.

Зазначається, що у 18 з 85 провінціях Туреччини оголошено підвищені рівні небезпеки через погодні умови.

“В Ізмірі, Манісі, Чанаккале та Баликесірі (захід країни - ред.) очікуються сильні вітри та шторми (50-70 місцями 80 км/год) із північно-східних напрямків”, - йдеться у повідомленні.

Метеорологи поінформували про можливі збої в роботі транспорту, небезпеку зривання дахів, повалення дерев, сходження селевих потоків тощо. Подібні погодні умови очікуються в центральних та південних провінціях. У зв'язку із чим оголошено жовтий (другий з чотирьох) рівнів метеозагроз.

У провінціях Анталія, Бурдур, Испарта, Адана оголошено помаранчевий (третій з чотирьох) рівень небезпеки, де очікують сильний вітер, значні опади та шторми на морі в прибережних провінціях. У столичній провінції можливі снігопади, відмічається різке зниження температури повітря.

Читайте також: Туреччина починає масштабну відбудову зруйнованих землетрусами будинків

Як повідомляв Укрінформ, на заході Туреччини кілька днів поспіль спостерігається шквальний вітер та проливні дощі. Внаслідок рясних опадів в Ізмірі затоплено вулиці, через сильні пориви вітру припинили паромне сполучення.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-